Køb Græsfrø og Maskiner til din græsplæne og få altid fri fragt!

Græsfrø

Græsfrø er grundlaget for alle græsplæner og derfor skal kvaliteten af græsfrø være helt i top, om det gælder ny- eller eftersåning. Her på siden kan du se de forskellige græsblandinger fra danske DLF Trifolium - verdens førende græsfrø's producent.

Se alle de forskellige græsfrøblandinger

Eftersåning af græsplænen

Eftersåning er et vigtigt redskab i græsplejen, da introduktionen af nye sunde græsfrø hjælper plænen med at være konkurrencedygtig overfor ukrudt og samtidig holder græsset tæt. Der opstår tit skader efter slid eller når der udføres mekanisk ukrudtsbehandling, såsom plæneluftning. Blottede pletter af jord er naturlige såbede for ukrudt, hvis ikke der sås nye frø. Samtidig kan næsten alle plæner have godt af at få tilført græsplanter med nyt energi så plænen kan blive tæt og ensartet. Vores ukrudtsgræs nr. 1: Enårig rapgræs er god til at koloniserer ellers sunde plæner og der er det vigtigt at have det bedste hold, kultur græsser med de bedst gener - alt i naturen handler om konkurrence og vores græsplæner er ikke anderledes.

Hvilken græsfrø blanding

Hver græsart har sine styrker og svagheder og de enkelte sorter af græsarten er lidt forskellig fra hinanden fordi her hele tiden sker en forædling. Derfor er kombinationen af græsarter og sorter afgørende for at opnå det ønskede resultat. Man kan også få græsfrø som en ren art, hvor hele sækken indeholder for eksempel en Hundehvene af sorten Villa. Men så skal man have et indgående kendskab til de forskellige arter og underlæggende sorter for at lave en så specifik frøblanding.

Køb kvalitets græsfrø

Når man skal vurderer om man får hvad man betaler for, er der mange knap så kendte faktorer som er vigtige: genmaterialet og forædling, renhed (få ukrudts frø), spireevne og sammensætningen af frøblandingen. Pris er derimod ikke nødvendigvis det vigtigste, heller ikke hvis man vil have mest for pengene! Hvis en del af frøene ikke spire eller der er meget ukrudt der spire fremfor græsfrøene, så er det den værst tænkelige start. Derfor skal man ikke lade sig slå ud af, at et kilo kvalitetsfrø koster i omegnen af 100 kr. Frø vejer også noget forskelligt; Rødsvingel har en høj 1000 korns vægt - vægten af 1000 frø. Mens Hundehvene har en meget lav 1000 korns vægt. Derfor kan der godt være langt flere frø i gode, og lidt dyrer, frøblandinger, frem for de billige.

Udvalgt produkt:

Masterline renovering

Når jeg er ude og renovere græsplæner med min vertikalskære (plænelufter), så bruger jeg altid Masterline renovering fordi den er det bedste valg når der skal efterses med nye gode græsser i en eksisterende græsplæne

Se en video om renovering af græsplæner

Vælg blandt mærker

Bedre græsplæner til alle

Det er min vision som græsnørden at bruge den unikke viden og passion for græs og plænepleje generelt, til glæde for de danske haveejere og deres græsplæner

Kontakt Græsnørden